Ik heb inmiddels meer dan twintig jaar ervaring in het werken in de Jeugdzorg, jeugdhulpverlening en de kinder- en jeugdpsychiatrie. Ik vind mijn beroep ontzettend leuk om te doen en ik heb er dan ook veel plezier in.
Het werken in en met gezinssystemen is uitdagend vind ik, erg leerzaam en tegelijkertijd kan het veel van je vragen. Naast de opleiding(en) die je hebt gevolgd, de methodieken waarmee je werkt, de interventies waar je vertrouwd mee bent … Je bent ook vooral je eigen instrument is mijn ervaring.
Je herkent waarschijnlijk de begrippen van je eigen socialisatieproces, meerzijdige partijdigheid, ingezogen raken, de balans van activeren versus compenseren, triades, feedback, communicatiepatronen en genogrammen, etc.
Net als een APK of onderhoudsbeurt voor je auto kan het ook zinvol zijn om al deze begrippen en thema’s voor jezelf eens onder een loep te leggen.
Stilstaan bij jouw innerlijk dialoog (ik noem het ook wel ‘het voortdurende geklets in je hoofd tijdens sessies’); ‘wat maakt dat ik dit doe?’ Waarom sommige processen van je cliënten jou zelf ook raken en hoe hiermee om te gaan is een belangrijk element van ons werk en verdiend absoluut aandacht. Er is meestal voldoende tijd voor intervisie en casuïstiekbespreking in ons werk, maar hoe je je eigen zaag scherp houdt of welke thema’s bij jou een rol spelen is eveneens van groot belang. Zelfreflectie maar dus ook zelf-supervisie is cruciaal en ik heb gemerkt dat je jezelf kunt leren beter te worden in die zelf-supervisie.
In supervisie gaan we in een aantal sessies hier dieper op in. Veelal kan dit aangeboden worden door je werkgever en kan ik een offerte sturen. Het staat je natuurlijk ook vrij om zelf contact met mij op te nemen om te kijken of ik iets voor je kan betekenen.